Răspunde la întrebări în mod individual înainte de a merge la un interviu

 

La un interviu de angajare evită să dai răspunsuri standard la întrebări standard. Managerii HR instruiți vor observa imediat dacă ai memorat răspunsurile din ghiduri. Soluția este să faci întotdeauna o referință la tine, la cariera ta, la poziția vizată sau la companie. 

Poți provoca anumite întrebări enumerând lucruri mai bune despre hobby-urile tale, exercițiile fizice, cititul și gătitul. Și dacă îți place să gătești, poți specifica și poți să îți arăți afinitatea pentru bucătăria thailandeză sau spaniolă. Poți arăta, de asemenea, angajamentul social nu numai în CV-ul tău, ci și în prezentarea de sine. De asemenea, dezvoltă puncte de plecare interesante pentru discuții mici cu managerii de resurse umane. 

Pune-ți propriile întrebări. În special, solicitanții cu înaltă calificare trebuie să-și pună propriile întrebări în timpul interviului. Oricine nu face acest lucru semnalează dezinteres sau timiditate - și acest lucru nu este benefic pentru tine. Dar fii atent, deoarece ar trebui să pui întrebări relevante. În cazul în care managerul de resurse umane te întreabă dacă ai întrebări cu privire la companie, vei da impresia greșită dacă abordezi direct problema salariului. Și aici ajută să fii pregătit: pe de o parte, te poți gândi și scrie întrebările în prealabil, chiar dacă altele vor apărea în timpul conversației. 

Poți întreba despre aspecte specifice ale postului, despre inducție sau oportunități de formare ulterioară. De asemenea, notițele te împiedică să uiți de punctele importante pe care le-ai putea aborda mai târziu în propriile întrebări. De asemenea, arată un interes autentic și transmite un mod structurat de lucru.