Apreciat vs Respectat

Apreciat sau respectat? Le poti avea pe ambele - poate nu la acelasi nivel, dar ceea ce trebuie retinut este ca acestea nu se anuleaza reciproc. Poti fi si placut si respectat la locul de munca, in acelasi timp. Daca doresti sa fi placut sau respectat la locul de munca trebuie sa fi o “oglinda”.

Cum sa fi o "oglinda" la locul de munca?



Cand te uiti singur in oglinda, ce imagine vrei sa se reflecte inapoi? O persoana interesanta, interesata, optimista, de incredere, respectoasa, fericita si proactiva? Sa fi o oglinda inseamna sa actionezi asa cum doresti sa te vada cei din jur actionand. Ofera respecta primi acelasi lucru in schimb, dar nu uita sa te respecti si pe tine insuti, oferindu-ti posibilitatea de a invata de la altii. Fi professional si productiv, fara a astepta rasplata.

Oglindeste-te in cei pe care ii respecti. Identifica ce respecti la ei si de ce, si aplica aceste lucruri pentru propriul comportament la locul de munca. Daca vei face aceste lucruri, vei primi nu numai apreciere si respect, dar, de asemenea incredere si inspiratie. Poti fi placut si respectat, insa adeseori nu in acelasi timp. Nu trebuie sa fi mereu pe placul tuturor, insa aminteste-ti ca oamenii vor urma un bun lider care construieste incredere, respect si credibilitate.

Poti sa ai mai mult succes la locul de munca. Uita-te in oglinda: pe cine vrei sa vezi acolo?


Devino acea persoana.