Cum te poate imbolnavi locul de munca

Suprasoliticarea la locul de muncă, este un factor de stres şi adeseori este cauza apariţiei sindromului burnout. Afecţiunea nu ţine cont de profesie, putând afecta pe oricine.

Aceasta este o problemă de sănătate care îi lăsa fără energie pe cei care lucrează în special cu oamenii, dar boala poate să afecteze pe oricine, însă meseriile mai predispuse sunt cele din domeniul medical, cele din aviaţie, dar şi cele din relaţiile publice.

Sindromul burnout este cauzat de suprasolicitare, sarcini multe de îndeplinit, neînţelegerile cu colegii şi cu şefii, lipsa de încredere în forţele proprii, munca peste program. De asemenea, de vină poate să fie şi odihna insuficientă.


Persoana afectată de acest sindrom este obosită, lipsită de energie şi resurse pentru munca depusă. Poate resimţi sentimente de pesimism, frustrare, alege să nu îţi mai asume responsabilităţi fiind afectate de asemenea creativitatea şi spontaneitatea.


Nu considera asta o cauză pierdută! Te poate ajuta foarte mult un psiholog, un concediu mai lung, în care să îţi restabileşti priorităţile și să te odihnești suficient. De asemenea la locul de muncă este important să comunici nemulțumirile, să îți stabilești prioritățile și, cel mai important lucru, învață să spui NU!